Välkommen till Sörens & Anders skrivarverkstad!

Välkommen till Sörens & Anders skrivarverkstad!

Författarduon lanserar i samband med skrivtävlingen Vilken Sune-bok vill du läsa? också en skrivarverkstad med sina bästa skrivtips och skrivövningar på Barnens Biblioteks hemsida. Sören och Anders vill uppmuntra barnen att tro på sitt eget berättande och sin kreativitet, då de ofta upplever att barn sviktar i tilltro till sin egen fantasi. Att härma sin favoritförfattare där ramarna redan finns kan göra det lättare om man är ovan att skriva eller ett sätt att komma vidare när man har fastnat.

- Hej på dej! Vet du att det alltid finns något att berätta. En historia behöver inte vara så väldigt fantasifull, utspela sig på andra planeter eller handla om varulvar. I varje människas liv finns mängder med uppslag till berättelser. Dina tankar, känslor, synpunkter och erfarenheter räcker långt.

När vi skriver en ny bok utgår vi ofta från att ingenting blir som man har tänkt sig. Saker går åt pipan, blir knasigt, man gör bort sig och det är någonting som drabbar alla.  Visst har du en moster, en mamma, en kusin eller en avlägsen släkting som gjort något pinsamt eller konstigt? Att börja lägga märke till händelser är en bra början för att börja skriva.

Vi hoppas att du vill upptäcka hur roligt det är att berätta.  Du hittar våra bästa skrivtips och skrivövningar på Barnens Bibliotek