Allt om Sune och familjen Andersson

I min familj finns en hypersmart, snygg, charmig person som råkar heta Karl Sune Rudolf Andersson och fem dårar: Håkan Bråkan, Anna Panna Fläskpannkaka, Isabelle Tjut och Gnäll, pinsamma mamman och pinsamma pappan. Det är ett under att jag överlever.

Lär känna familjen Andersson

Sune

Jag är en vanlig kille med en ovanlig hobby – jag spanar på tjejer. Det kallas att vara Tjejtjusare. Jag är särdeles och väldigt duktig på nästan allting jag gör. Det tycker alla. Eller jag själv åtminstone. Ja, eller åtminstone en del saker är jag duktig på. Till exempel är jag duktig på att vara en obotlig TJEJTJUSARE! Jag älskar tjejer. Speciellt Lina Sophie Blixt. Hon har aldrig smuts under naglarna eller löst skinn under fötterna. Med andra ord – hon är perfekt.

Håkan Bråkan

En som inte är perfekt är min lillebror Håkan. Han är min motsats. Han är ful, dum, elak, bråkig och onödig, tycker jag. Fast en gång när Håkan slog i skallen och blödde grinade jag och tyckte synd om min snygga, smarta, snälla, lugna och livsnödvändiga lillebror.

Besök Håkan Bråkans sida (fast den är inte lika fin som min!)

Anna

Min storasyster heter Anna och har tonårsproblem. Tonårsproblemen heter Sune och Håkan. De lägger sig alltid i Annas killaffärer (enligt henne alltså). Anna är förtjust i killar som åker moped och snusar.

Karin

Min mamma heter Karin och jobbar på bibliotek och kallas för Biblioti-Karin. Mamma är expert på två saker – tala i telefon och smita från städningen.

Rudolf

Min pappa heter Rudolf och är en drummel. Han försöker alltid bestämma i familjen och han tror också att han gör det. Pappa har ett mystiskt jobb. Det är inte att tänka på tjejer. Såna jobb finns inte, men det ska jag införa när jag blir stor. Nej, min pappa jobbar på ett kontor. Där sitter han med en hög papper och säger:

– Hmm.

Sedan tar han ett nytt papper och gör likadant. Jag tycker att det är ett larvigt jobb för han kommer aldrig hem och är smutsig om händerna eller svettig under armarna. Det enda han kommer hem med är blanka papper som han ger bort till sina barn.

Isabelle

En pytteliten person i familjen heter Isabelle. Hon är inte någon inhyrd dvärg eller nåt, utan en ung liten tjej. Hon är söt, jag gillar henne. Men hon är en skrikbagge.

SuneBöcker med Sune

Förutom kapitelböckerna har det getts ut specialböcker med lektips, kokböcker, serietidningar, musiksaga och CD-spel. Sune finns också som tv-serie, julkalender, biofilm och familjemusikal.

roliga böcker

Håll avstånd och tvätta händerna Sune

mars 2021

Sunes liv är en katastrof. Arbetsmarknaden för tjejtjusare håller på att gå under! För hur kramas man på 1,5 meters avstånd? Och hur romantiskt är det egentligen att flörta genom ett visir eller att ha skyddshandskar på sig när man vill klappa någon på kinden. I TV pratar experterna om det nya normala och om hur alla måste hjälpas åt och ta ansvar. Och Sune tar ansvar! Hela året har han burit munskydd och aktat sig för att komma för nära. Men nu orkar han snart inte längre. För om Sune inte är tjejtjusare, vem är han då? Men så kommer han på något!

Sune vs Sune

2019

När Sune ska börja i fjärde klass möts han av en obehaglig överraskning. En ny klasskamrat sitter på hans plats och till råga på allt heter han också Sune! Den nya Sune är rolig, snygg och populär. Tänk om Sophie plötsligt föredrar att vara med den nya Sune. Det får inte hända! Som tur är har Sune sin familj som hjälper honom i kampen om vem som är den bästa tjejtjusaren i klassen!

Ljudbok 2019
E-bok 2020

Sunes jul

2018

Det är 23 långa och tråkiga dagar kvar till julafton. Sune önskar att han kunde bygga en tidsmaskin som genast åker fram till juldagen. Då skulle han kunna spana in alla öppnade paket ju! Fast det är klart. Det händer en massa skojiga saker i december som man inte vill missa. Sune ska spela åsnebakdel i klassens julspel. Och åka skidor inomhus. Och stjäla en julgran tillsammans med pappa Rudolf... Och efter julafton kommer ju nyårsafton! Då får man vara uppe hur länge man vill och städa källaren med hjälp av raketer. BOOM!

Favorit i repris! Sören och Anders skriver om, skriver nytt och uppdaterar sina bästa böcker till glädje för alla gamla och nya fans. Sunes jul har kapitel från den klassiska boken med samma titel som kom ut 1992!

Ljudbok 2018
E-bok 2018

Zunes stolpskott

2018

Glimmerdagg har fått fotbollsfeber. Plötsligt ska ALLA spela fotboll. Sune är inte jätteförtjust, för av någon anledning envisas alla bollar med att träffa hans näsa när han försöker nicka dem. Men när både Sophie och Jocke, och flera andra kompisar berättar att de ska vara med i det nystartade mixade fotbollslaget så ändrar Sune sig. Någon måste ju se till så att tjejerna får bollen ibland. Problemen börjar när både pappa Rudolf och mamma Karin anmäler sig som frivilliga tränare.

Ljudbok 2018
E-bok 2019

Sunes Halloween

2017

Sunes klass ska ha en halloweenfest. Det ska bli det läskigaste partyt någonsin! Men Sune är inte lika förtjust som sina kompisar. Han tycker inte att alla måste vara utklädda till halvdöda personer. Det är ju inte bara farliga typer som dör, det gör ju även gulliga zebror, käcka gossar i frack och helt vanliga supersöta tanter med roliga hattar!

Men lite spännande är det ju ändå. Hur känns det till exempel att pussa någon med vampyrtänder …

Ljudbok 2017
E-bok 2018

Bra jobbat Sune

2017

Sune är bra på nästan allt han gör tycker han själv. Särskilt bra är han på att tjusa tjejer. Sune är också jättebra på att vara barnvakt åt lillebror Håkan. Mamma och pappa tror knappt det är sant när de kommer hem och Sune både har målat om vardagsrummet med lim och pangat en ruta. Allt för att göra Håkan glad. Ja, det är bra jobbat av Sune. Men det finns förstås några saker som Sune har svårt för...

Favorit i repris! Sören och Anders skriver om, skriver nytt och uppdaterar sina bästa böcker till glädje för alla fans nya som gamla. Bra jobbat, Sune har kapitel ur Duktigt Sune från 1991.

Ljudbok 2017
E-bok 2019

Sunes sommarstuga

2016

Mamma Karin har tröttnat på alla mygg i Myggträsk och har helt enkelt slagit till och köpt en sommarstuga på landet. Pappa Rudolf är ju expert på att bygga och renovera, och ser fram emot att få visa sin expertis. Väl framme i sommarstugan visar det sig att det bara är några småsaker som behöver fixas. Men det är innan pappa Rudolf tar fram hammaren …
Under tiden har Sune fullt upp med att spana efter snygga tjejer. Han har upptäckt minst fyra stycken oerhört söta i det gamla pensionatet som har byggts om till flyktingförläggning. Men hur ska han kunna tjusa dem om de inte pratar samma språk?

Ljudbok 2016
E-bok 2019

Tjejtjusarmästaren Sune

2016

Sune har flyttat till en ny stad, femton mil från den gamla och femton mil från Sophie, Sunes fru. Det är ganska svårt att vara gift med ett sånt avstånd. Särskilt när det finns så många söta tjejer i den nya skolan. I synnerhet Jennifer Blomberg ... Men Sophie då? Sune får lösa det på bästa sätt.

Favorit i repris! Sören och Anders skriver om, skriver nytt och uppdaterar sina bästa böcker till glädje för alla gamla och nya fans. Tjejtjusarmästaren Sune har kapitel ur Tjejtjusaren Sune från 1989.

Ljudbok 2016
E-bok 2019

Sune i Ullared

2015

Sune och hans tokroliga familj åker till shoppingparadiset Ullared för en hel helg med galna upptåg och knasigheter. Sparsamme pappa Rudolf har fullt sjå att både hålla i slantarna och koll på sina uppfinningsrika barn.

Ljudbok 2015
E-bok 2018

Sune i fjällen

2015

Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertygar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor.

Ljudbok 2016
E-bok 2018

Läskigt, Sune

2014

Sune är inte bara en tjejtjusarexpert. Nej, han är en mästare på vildmarksliv också. I alla fall snart, för Sune och hans kompis Joakim ska åka på läger tillsammans. De ska tälja pinnar, göra upp eld och lära sig att överleva i de vilda skogarna. Men när mörkret faller över tälten smyger en läskig varelse med grått ansikte, vassa klor och glödande ögon omkring bland de sovande barnen. Det ryktas om att han tar mörkrädda barn …

Favorit i repris! Sören och Anders skriver om, skriver nytt och uppdaterar sina bästa böcker till glädje för alla gamla och nya fans. Läskigt Sune har kapitel ur Sune och svarta mannen från 1989!

Ljudbok 2016
E-bok 2019

Sune och den tokiga teatern

2014

Sune är nervös. Han önskar att han var lite småsjuk och fick stanna hemma från skolan, så att han kunde ligga under täcket och räkna fisar istället för att stå på scen med sina kompisar på klassträffen. Och inte blir det bättre av att Sune dessutom ska ha kjol på sig i föreställningen. Kusin Algots gapskratt ekar i Sunes öron. Men det är inte bara Algot som skrattar, det gör alla vuxna också. Och plötsligt vet Sune vad han vill bli när han blir stor!

Favorit i repris! Sören och Anders skriver om, skriver nytt och uppdaterar sina bästa böcker till glädje för alla gamla och nya fans. Sune och den tokiga teatern har kapitel ur Sune börjar tvåan från 1985!

Ljudbok 2016
E-bok 2019

Sunes party

2014

Party pågår! Strängt förbjudet för snorungar under åtta år. Så står det på skylten som tejpats fast på Sunes dörr. Håkan Bråkan är sur. Han vill ju också äta chips och dricka läsk. Men innanför dörren sker helt andra saker än vad Håkan tror. Något förbjudet och hemligt. Med pussar och allt ...

Favorit i repris! Sören och Anders skriver om, skriver nytt och uppdaterar sina bästa böcker till glädje för alla gamla och nya fans. Sunes party har kapitel ur Självklart, Sune från 1986!

Ljudbok 2016
E-bok 2019

Sune värsta killen

2014

Sune är en lugn och fin kille, som mest av allt gillar att sitta tillsammans med en söt tjej, hålla handen och pussas lite. Och det brukar gå hem hos tjejerna. Men inte nu längre. Stisse Novak, världens starkaste kille, har charmat varenda tjej på skolan. Nu gäller det att visa vem som är en riktig man! Fast lite yngre och bättre förstås ...

Ljudbok 2014
E-bok 2019

Sune på bilsemester

2014

Sune och hans familj är tillbaka igen! Den här gången får vi följa med tjejtjusaren Sune och hans familj på roadtrip genom Europa. Målet är en liten by i Sydtyrolen där mamma och pappa Andersson upplevde sin smekmånad för 20 år sedan. I byn bor inte bara Sunes drömtjej utan också en konstnär som skulle kunna göra familjen rika som troll. Allt de behöver är hans signatur. Vad skulle möjligtvis kunna gå fel?

Ljudbok 2014

Dra åt skogen, Sune

2013

Sune är lycklig. Hans familj ska åka ut i skogen och campa och leva vildmarksliv tillsammans med Sophie och hennes familj. Allt är upplagt för en underbar resa ut i friska luften. Men som vanligt så blir ingenting riktigt som Sune har tänkt sig. Pappa Rudolf och Ragnar turas om att vara pinsamma och jobbiga. Bråket smittar av sig på mammorna och till slut blir även Sune och Sophie osams. Hur ska alla bli bästa vänner igen?

Ljudbok 2017
E-bok 2018

Sune och roboten Rudolf

2013

Sune har ett viktigt uppdrag. Han ska ta reda på om hans pappa blivit utbytt mot en robot från yttre rymden. Pappa Rudolf kan ju omöjligen vara mänsklig, så klantig och klumpig som han är. Sunes mamma berättar att pappa Rudolf faktiskt förändrades efter att han hade sniffat på lustgasen när storasyster Anna skulle födas. Han blev liksom aldrig densamme efter att de fått barn. Tänk om pappa Rudolf blev kidnappad av ufo-gubbar under förlossningen och ersatt med en exakt kopia. En robot. Roboten Rudolf?

Ljudbok 2014
E-bok 2018

Sune the superstar

2012

Sune älskar att leka. Eller hänga, som man säger nuförtiden. Att spionera, busa och leta skatter utomhus är det bästa som finns, förutom tjejer förstås! En dag träffar Sune några nya kompisar på lekplatsen. De tycker det är konstigt att Sune är helt själv om dagarna och att han inte går på några aktiviteter. Man kan väl inte bara leka hela dagarna heller?

Ljudbok 2016
E-bok 2018

Sune och tjejhatarligan

2012

Sune ska börja i tvåan och det känns härligt att träffa både Sophie, kompisarna och fröken igen. Sune och hans vänner känner sig lite stöddiga när de samlas på skolgården. De jämför sina muskler och försöker att retas med en mörkhårig kille som ser att gå i ettan. Men han är kaxig och jagar iväg dem just när det ringer in.

I klassrummet väntar en överraskning - fröken berättar att de ska få två nya klasskamrater, en kille och en tjej som är kusiner.

Sune får också fullt upp med att fundera över, och försvara, sin roll som tjejtjusare!

Ljudbok 2013
E-bok 2018

Sune slutar första klass

2011

Karl Sune Rudolf Andersson är nog bäst i världen på att gå i första klass. Han har hållit på hela hösten och nu ska han vara etta ända fram till sommaren också! Sune är med om en massa farligheter och spännande saker under vårterminen. Han drabbas till exempel av en fruktansvärd sjukdom: goddag-goddagsjukan. Och när Jocke övertalar Sune att hoppa in och spela en match med ishockeylaget, blir det tydligt att han är värdelös på att åka skridskor. Suck och dubbelsuck!

Ljudbok 2016
E-bok 2018

Sunes skolresa

2011

Sunes klass ska på en skolresa i några dagar. Alla barnen ser fram emot det och Sune längtar efter att få vara hela dagar, kvällar och nätter med alla sina kompisar. Och särskilt mycket med Sophie och de andra tjejerna förstås! Tyvärr, tyvärr så tycker pappa Rudolf att han ska ställa upp som förälder och följa med på resan. En vecka fylld med hyss, spännande äventyr och hundra kilo klantigheter utlovas!

Ljudbok 2012
E-bok 2018

Sune

2010

Hur började allt egentligen? Och hur gick det till när Sune upptäckte att han skulle bli världsmästare i tjejtjusning och inte i fotboll? I boken Sune får man följa den 7-åriga tjejtjusaren under hans första skolår. Bland annat får vi läsa om när Sune tappar en tand, när han lär sig stava rätt, vad pappa Rudolf säger när farbror Nisse pussar mamma på nyårsafton och ögonblicket när Sune upptäcker att tjejer, och speciellt Sophie, är det bästa som finns! Och varför måste lillebror Håkan Bråkan sova med dubbla kalsonger?

Ljudbok 2016
E-bok 2018

Skämtaren Sune

2010

Sune har fått ett problem. Han har inte lyckats tjusa en enda tjej på flera veckor. Han börjar nästan bli desperat. Inte ens Sophie som brukar vilja bli tjusad av Sune verkar vara ett dugg intresserad. Plötslig får han en idé. En expert på TV säger att tjejer gillar humor, så Sune bestämmer sig för att bli rolig! Han ska minsann bli den roligaste killen i hela Glimmerdagg! Missa inte den senaste i raden av böcker om Sune, stans roligaste kille!

Ljudbok 2012
E-bok 2018

Sune i Grekland

2009

2012 års stora familjefilm Sune i Grekland all inclusive bygger på boken med samma namn och handlar om Sune som tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar på charterresa till Grekland på sommarlovet, istället för till Myggträsk som de brukar.

Ljudbok 2010
E-bok 2018

Sunes tusen tjusarknep

2008

Sune tycker om många saker: glass och soliga dagar, kramar och pussar. Och så tjejer, förstås. Andra saker tycker Sune inte om, som hårdrock och tecknad film. Och så tycker han verkligen inte om att läsa. Sune får hosta och ont i hjärnan bara han ser en bok. Därför blir han inte särskilt glad när det är bokmässan i Göteborg. Desto lyckligare blir han när han upptäcker att bokmässan inte bara är full av gamla dammiga
tjejer att tjusa. Men det enda de verkar vilja prata om är böcker ....

Ljudbok 2009

Bäst of Sune

2008

Bäst of Sune är en samling berättelser om vår tjejtjusarhjälte Sune, valda med noggrannhet, precision och kärlek.

De allra bästa kapitlen tagna ur Sören och Anders tokroliga ljudböcker om Karl Sune Rudolf Andersson. Så sätt på skrattmusklerna, spänn fast er i bilen, fåtöljen eller sängen.

Var beredda på pappapanik, mammamystik och en massa pirrig romantik.

Ljudbok 2008

Fy katten, Sune

2007

Det är sorg hos familjen Andersson. Deras älskade gamle katt Persson har dött. Sune kan inte fatta att det är sant. Persson har ju alltid funnits.

Familjen funderar på att skaffa ett nytt husdjur men Sune tycker det känns som att vara otrogen. De beslutar sig trots allt för att skaffa en ny liten kattunge. Vad de inte räknat med är att katten har en lindrig form av damp Den är överallt. Hela tiden!
Men tjejerna blir i alla fall som tokiga i den. Jo, de blir nästan för förtjusta i katten, tycker Sune.

Ljudbok 2007

Spik och panik, Sune!

2006

Det här är sagan om Sunes pappa Karl Rudolf Andersson.
Han är INTE som Sune: världens största tjejtjusare.
Han älskar INTE som Håkan: potatis.
Han är INTE som Anna: kär i snusluktande killar på moped.
Han tuggar INTE som Isabell: på människor.
Han gillar INTE som mamma Karin: att läsa veckotidningar.
Nej, Rudolf är världens största MULTI MEGA KLANTSKALLE.
Det är hans specialitet!!! Sune ber till Gud varje dag att han inte har ärvt sin pappas klantgener.

Ljudbok 2006

Sune och syster vampyr

2005

Dagen har kommit. Dagen som ingen trodde skulle komma. Sune har tröttnat. Tröttnat på att alltid vare en tjejtjusare. Sune bestämmer sig för att ta en tjejfri månad under sommaren. Skönt. Så då gör det ju ingenting att Sune måste ta hand om lillasyster Isabelle i 2 veckor när dagmamman är ledig. Men, det finns väl ingenting gulligare än en storbror som leker och tar hand om sin lilla syster. Varenda tjej blir ju störtkär. Det är ju så sött och underbart med en sån mjuk och mysig kille som vågar pussa sin lillasyster helt öppet.

Ljudbok 2005

Allt är guld, Sune

2004

Allt är guld, tycker Sune. Att göra knäppattack och springa runt och skrika tidigt, tidigt på lördagsmorgonen. Att gå på skoldiscot med alla fyror i hela stan och dansa eldig salsa. Att vara med i sångbacillerna och samla in pengar till Afrikas barn. Men vad som inte är guld är att vara med i springtävlingar. Sune springer långsammare än Skalmans brorsa. Och ändå lyckas lillebror Håkan Bråkan lura honom att ställa upp på springtävling i stadsparken. Men ibland är det inte den snabbaste som vinner guld...

Ljudbok 2005

Sune och Tant Tonåring

2003

Vad har hänt med storasyster Anna? Hon som varit så snäll och gullig, ja, ibland i alla fall. Förr kunde hon till och med berätta sagor när hon var på riktigt gott humör. Nu är hon som förbytt. Sur och vresig hela tiden, ett riktigt monster. Det enda hon intresserar sig för är killar, sitt utseende, att äta pizza och sova halva dagarna. Puberteten, säger mamma och pappa som om det vore helt normalt, och att det är någonting som alla måste gå igenom, Sune också! Men det tänker han inte gå med på! Sune gör i alla fall allt vad han kan för att allt ska bli som förut. Först och främst måste han försöka skrämma iväg Annas vidrige kille Billy ...

Ljudbok 2016

Sune och Mamma Mysko

2002

Sune stannar hellre hemma med mamma än åker till fjällen med resten av familjen. Han har ingen lust att frysa och bli uppäten av mygg. Men allt det där mysiga som Sune har trott att han och mamma skulle göra blir liksom inte av. Mamma vill hellre gå och shoppa än åka vattenrutschkana. Hon är faktiskt lite konstig ibland. Fast när hon helt överraskande visar sig vara en tuff gokartförare blir ju Sune rätt nöjd ... Ja, Sunes mamma är faktiskt coolare än alla polare!

Ljudbok 2016

Släkten är värst Sune

2001

Familjen åker till fjällen. Håkan visar sig vara född till skidåkare, medan Sune är hopplös. Det blir krångligt att försöka få tjejen som Sune är kär i att tro att Sune är Håkan och tvärtom. Och mitt upp i alltihop kommer hela släkten för att fira pappa Rudolfs födelsedag!

Ljudbok 2017

Sunes största kärlekar

2000

Sune har många kärlekar. Inte BARA tjejer. Om han säger att han älskar glass menar han inte att han vill kramas och pussas med glassen. Om Sune däremot säger att han älskar Sophie så vill han ju inte käka upp henne utan...ja, ni förstår, det är skillnad. Sune har skrivit en lista på alla sorters kärlekar. Överst står Sophie, förstås, sedan kommer mamma, sommaren, hunden Sparre, maskrosor och Jocke, Sunes killbästis. Till och med Håkan får vara med på listan, fast väldigt långt ner.

Ljudbok 2005

Sune och klantpappan

1999

Sunes pappa har ju alltid varit klantig. Men nu är det värre än någonsin. Han bryter fingrarna när han ska tapetsera, han tappar bort Isabelle och kommer hem med en tax istället, han håller nästan på att ställa till med miljökatastrof. Ja, det är ingen hejd på eländet. Sune tycker det är konstigt att pappa Rudolf har blivit sån när han har en så fantastisk syster. Faster Renate är ju precis tvärtom. Är det kanske just därför, eller...? Sune vill gärna hjälpa sin pappa. Det vore skönt att slippa skämmas för honom hela tiden..

Ljudbok 2005

Sune och familjen Anderssons sjuka jul

1998

Katastrof! Mitt i värsta julstöket får mamma Karin en kalops, eh, kollaps, och hamnar på sjukhus. Nu måste pappa Rudolf ta över. Självklart blir det kaos! Det brukar alltid vara mamma som ordnar allt inför jul. Dessutom är ju pappa Rudolf ovanligt klantig.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Till och med på sjukhuset lyckas Sune hitta en söt tjej ...

Ljudbok 2020
E-bok 2020

Gult är fult, Sune

1998

Glad påsk! Sune älskar påsken nästan lika mycket som sin födelsedag och julafton. Det är tillåtet att dela ut hur många påskpussar som helst. Påskharen lägger ut ägg som man får leta efter, och man får smälla häftiga påsksmällare med pappa som är bombexpert. Skärtorsdag är kanske inte så trevlig. Håkan, som är ganska korkad, tror att man kan bli skuren med kniv eftersom det heter skär torsdag. Men så dum är ju inte Sune. Långfredagen är förstås lite trist, för då är leksaksaffärerna stängda. Och Sune som hade tänkt köpa riddare till sin borg!

Ljudbok 2006

Sunes hemligheter

1997

Sune har en hemlig lista. På den står det vilka han har kysst och hur de smakade. Men den listan kommer ingen annan åt. För den har Sune gömt i hjärtat. Där har han alla sina hemlisar om tjejer. Sune har ett hemligt ställe till. Hjärnan. Där gömmer han alla minnen om när han har gjort bort sig eller lyckats luras extra listigt. Det är viktigt att träna både hjärnan och hjärtat. Det gör Sune varje dag. Hjärnan tränar han genom att räkna alla fåglar han ser. Hjärtat tränar han genom att tänka på tjejer.

Ljudbok 2005

Sunes hjärnsläpp

1996

Allt läskigt, farligt eller pinsamt - det är sånt som framkallar hjärnsläpp hos Sune! Då blir han en nollkollkille. Det är jättejobbigt, för det kan hända när som helst och var som helst. Hos tandläkaren, när han är ute och cyklar, på tivoli. Hjärnsläpp känns ungefär som om man är en robot som inte har varit inne på service på flera månader.

Då är det skönt att ha en vän och en älskling som Sophie, som inte tappar huvudet i första taget!

Ljudbok 2021
E-bok 2021

Sune älskar Sophie

1995

Sune älskar allt som har att göra med kärlek. Men så börjar det en ny kille i skolan, och en av de tuffa på skolan börjar hänga efter Sophie. Plötsligt känns det som att allt Sune gör bara blir fel.

Nu är det dataspel och tuff musik som gäller och kompisarna tycker att Sune är en tönt. En fegis som inte vill slåss eller hålla på med varken karatesparkar eller dataspel. Och tjejerna verkar ha tröttnat på den kramgoa stilen. Bort med mjuka geléhallon, nu är det hårda karameller som gäller!

Sorgligt nog verkar även Sophie gilla den hårdare stilen. Allt det där som Sune inte är ...

Hur ska det nu gå med kärleken mellan Sune och Sophie? Måste Sune också bli en tuffing för att få behålla sin älskling?

Ljudbok 2021
E-bok 2021

Supersnuten Sune

1994

Sune ska bli polis när han blir stor, men vem orkar vänta så länge?

Vem är den fräcka chipstjuven? Och vad är det för en skummis som käkar upp alla strumpor hos familjen Andersson? Här finns det mycket att utreda för en hemlig polis! När Sune fått på sig deckarrocken med innerfickan full av deckarsaker, då är han poliskommissarie Harald Thuresson, supersnut med rätt att snoka - Alla skurkars skräck och tjejernas nya hjälte!

Ljudbok 2021
E-bok 2021

Sunes sommar

1994

Familjen Andersson ska åka på semester! Men det blir inte till Myggträsk, som pappa drömt om, eller till Argentina, som Sune vill. Nej, familjen ska campa i en liten skrotig husvagn. Det börjar bra med att pappa måste gipsa sin överkörda fot och att mamma är sur för att hon måste köra. Pappa blir allt mer stressad det gäller ju att hinna ut på vägarna innan den tunga trafiken kommer igång! Efter många mil i bil kommer familjen äntligen fram till campingen. Det blir en stökig och bökig vecka. Men som tur är bor världens sötaste tjej i husvagnen bredvid.

Ljudbok 2019
E-bok 2020

Sagan om Sune

1984

Sune går i ettan och är redan tjejtjusare. I varje fall är han väldigt förtjust i Sophie som går i samma klass. De har känt varandra ända sedan de var små och kan leka med vad som helst. Till exempel med Sophies dockskåp. Fast det är jättehemligt. Om Sunes killkompisar fick reda på det skulle han dö av skam. När Sune inte leker eller kramas med Sophie händer det att han bråkar med sin lillebror Håkan. Eller tar en dust med Pomperipossa i matsalen. Eller får en släng av god dag god dag sjukan. Eller spanar på Gäckande skuggan, en mystisk typ som Sune tror förvandlas till varulv om nätterna.

Ljudbok 2005