Böckerna om Sune

Det finns över 30 Sune-böcker. Flera av dem finns även som e-bok och ljudbok, och ALLA är lika bra!:-)

Böckerna om Sune

Sunes sommarstuga

Mamma Karin har tröttnat på alla mygg i Myggträsk och har helt enkelt slagit till och köpt en sommarstuga på landet. Pappa Rudolf har inget emot det, han är ju expert på att bygga och renovera, och ser fram emot att få visa sin expertis. Väl framme i sommarstugan visar det sig att det bara är några småsaker som behöver fixas. Men småsakerna tycks på något konstigt vis bara bli större och större ju mer pappa Rudolf försöker fixa dem ...

Under tiden har Sune fullt upp med att spana efter snygga tjejer. Han har upptäckt minst fyra stycken oerhört söta i det gamla pensionatet som har byggts om till flyktingförläggning. Men hur ska han kunna tjusa dem om de inte pratar samma språk?

Tjejtjusarmästaren Sune
Sune har flyttat till en ny stad, femton mil från den gamla och femton mil från Sophie, Sunes fru. Det är ganska svårt att vara gift med ett sånt avstånd. Särskilt när det finns så många söta tjejer i den nya skolan. I synnerhet Jennifer Blomberg ... Men Sophie då? Sune får lösa det på bästa sätt.

Tjejtjusaren Sune är en av de allra bästa Suneböckerna som har givits ut. Nu har Sören och Anders skrivit om, skrivit nytt och uppdaterat boken till glädje för alla fans – nya som gamla    

Sune i Ullared
Vinnarboken från 2014 års stora tävling i Barnbokskatalogen!

Sune och hans tokroliga familj åker till shoppingparadiset Ullared för en hel helg med galna upptåg och knasigheter. Sparsamme pappa Rudolf har fullt sjå att både hålla i slantarna och koll på sina uppfinningsrika barn.

 

Läskigt, Sune!

Sune är inte bara en tjejtjusarexpert. Nej, han är en mästare på vildmarksliv också. I alla fall snart, för Sune och hans kompis Joakim ska åka på läger tillsammans. De ska tälja pinnar, göra upp eld och lära sig att överleva i de vilda skogarna. Men när mörkret faller över tälten smyger en läskig varelse med grått ansikte, vassa klor och glödande ögon omkring bland de sovande barnen. Det ryktas om att han tar mörkrädda barn …

Favorit i repris! Med kapitel ur Sune och svarta mannen!

 

Sunes party! (2014)
Party pågår! Strängt förbjudet för snorungar under åtta år. Så står det på skylten som tejpats fast på Sunes dörr. Håkan Bråkan är sur. Han vill ju också äta chips och dricka läsk. Men innanför dörren sker helt andra saker än vad Håkan tror. Något förbjudet och hemligt. Med pussar och allt ...

Favorit i repris! Med kapitel ur Självklart, Sune!

 

Sune och den tokiga teatern (2014)

Sune är nervös. Han önskar att han var lite småsjuk och fi ck stanna hemma från skolan, så att han kunde ligga under täcket och räkna fi sar istället för att stå på scen med sina kompisar på klassträffen. Och inte blir det bättre av att Sune dessutom ska ha kjol på sig i föreställningen. Kusin Algots gapskratt ekar i Sunes öron. Men det är inte bara Algot som skrattar, det gör alla vuxna också. Och plötsligt vet Sune vad han vill bli när han blir stor!

Favorit i repris! Med kapitel ur Sune börjar tvåan.

 

Sune - värsta killen! (2014)
Sune är en lugn och fin kille, som mest av allt gillar att sitta tillsammans med en söt tjej, hålla handen och pussas lite. Och det brukar gå hem hos tjejerna. Men inte nu längre. Stisse Novak, världens starkaste kille, har charmat varenda tjej på skolan. Nu gäller det att visa vem som är en riktig man! Fast lite yngre och bättre förstås ...


 

 

Sune på bilsemester (2014)

Sune och hans familj är på bilsemester i Europa. Målet är en liten by i Sydtyrolen där mamma och pappa Andersson upplevde sin smekmånad för tjugo år sedan. I byn bor inte bara Sunes drömtjej utan också en konstnär som skulle kunna göra familjen rika som troll. Allt de behöver är hans signatur. Vad skulle möjligtvis kunna gå fel?

 

 

 

Sune och roboten Rudolf (2013)

Sune har ett viktigt uppdrag. Han ska ta reda på om hans pappa blivit utbytt mot en robot från yttre rymden. Pappa Rudolf kan ju omöjligen vara mänsklig, så klantig och klumpig som han är. Sunes mamma berättar att pappa Rudolf faktiskt förändrades efter att han hade sniffat på lustgasen när storasyster Anna skulle födas. Han blev liksom aldrig densamme efter att de fått barn. Tänk om pappa Rudolf blev kidnappad av ufo-gubbar under förlossningen och ersatt med en exakt kopia. En robot. Roboten Rudolf?

Sune och tjejhatarligan (2012)
Sune börjar i tvåan och upptäcker att han blivit drabbat av en farlig sjukdom. Han har blivit gubbsjuk! Han är nämligen kär i mer än en tjej samtidigt.

 

 

 

Sune - the superstar (2012)

Sune älskar att leka. Eller hänga, som man säger nuförtiden. Att spionera, busa och leta skatter utomhus är det bästa som finns, förutom tjejer förstås! En dag träffar Sune några nya kompisar på lekplatsen. De tycker det är konstigt att Sune är helt själv om dagarna och att han inte går på några aktiviteter. Man kan väl inte bara leka hela dagarna heller?

 

Sune slutar första klass (2011)
Åh! Karl Sune Rudolf Andersson är nog bäst i världen nu på att gå i första klass. Han har ju hållit på under hela hösten och nu ska han vara etta på vintern, våren och ända till sommaren också! När skolavslutningen närmar sig känner Sune panik. Han har ju inte hunnit vara kär i alla tjejerna i klassen än. Hur ska han hinna det på en enda vecka???

 

Sunes skolresa (2011)

Sunes klass ska på en skolresa i några dagar. Alla barnen ser fram emot det och Sune längtar efter att få vara hela dagar, kvällar och nätter med alla sina kompisar. Och särskilt mycket med Sophie och de andra tjejerna förstås! Tyvärr, tyvärr så tycker pappa Rudolf att han ska ställa upp som förälder och följa med på resan. En vecka fylld med hyss, spännande äventyr och hundra kilo klantigheter utlovas!

 

Sune (2011)

Succén Sune från början! Trots att Sune föddes som bok redan 1984 känns böckerna lika aktuella idag som de gjorde då. Men det har trots allt hänt en hel del på åren som gått, och nu har författarduon Sören och Anders skrivit en ny Sune-bok som berättar sagan om Sune, sju år!

 

 

 

Skämtaren Sune (2010)

Sune är desperat. Han har inte lyckats tjusa en enda tjej på flera veckor och misstänker att han håller på att tappa greppet. Då ger storasyster Anna honom ett hett tips: Tjejer gillar humor!

 

 

 

Sune – det bästa av det värsta (2009)

En samlingsbok för att fira Sunes 25-årsjubileum. Här finns helt nya Sune-kapitel, kul fakta, bakgrundsinformation, unika bilder och fakta om författarna. Dessutom roliga listor, pyssel och knep & knåp.

 

 

 

Sune i Grekland (2009)

Familjen Andersson ska inte åka på semester till Myggträsk i år. De ska flyga till Grekland. Pappa Rudolf oroar sig för konkurrens från inoljade tzatziki-ätande fläskberg när mamma Karin ska sola solarium för att bli brun och vacker innan resan. Men det visar sig att familjen blir goda vänner med en grekisk familj som är lika galen som Sunes …

 

 

Sunes tusen tjusarknep (2008)
Sune måste förnya sina förförelseknep för att ligga kvar på topplistan över tjejtjusare. Levande ljus, romantiska promenader och pussar räcker inte längre. Så nu ska han läsa varenda bok som finns om kärlek, ungefär 250 miljoner. Men hur ska han hinna? Tjejerna kan ju inte sitta och vänta under tiden ...

 

 

 

Fy katten, Sune! (2007)
Familjen Anderssons älskade katt, Persson, har dött. Trots sorgen skaffar de en ny katt, Snobben, och det visar sig att Snobben har en lindrig form av damp - han är överallt, hela tiden. Men Snobben är också världens bästa tjejmagnet. En kattunge är ju det sööötaste som finns.

 

 

 

Spik och panik, Sune (2006)

Pappa Rudolf ska renovera huset. Och hur svårt kan det vara att bygga en friggebod eller montera en parabol? Det går förstås inte så bra som Rudolf har tänkt sig. Till slut skickar familjen iväg honom till ett spa, där han får vila upp sig. Men när han kommer hem vill han förstås påbörja nästa projekt.

 

 

 

Sune och Syster Vampyr (2005)
Sunes lillasyster Isabelle har en besvärlig ovana: Hon gillar att tugga på folk. Ibland är det bra. Som när någon elak typ vill bråka med Sune och hon biter elakingen i fingret. Men Isabelle gör ingen skillnad på styggingar och snyggingar. Hon biter på allt. Sune förstår att han måste göra något åt saken.

 

 

 

Allt är guld, Sune (2004)

Sune vaknar upp och allt är verkligen guld. Glädjen hoppar som popcorn i kroppen. Han gör en knäppattack och rusar in i husets alla rum och bara skriker och är glad. Det spelar ingen roll hur tidigt det är.
Knäppheterna fortsätter när Sune råkar äta upp en guldring som han tänkt ge till Sophie.

 

 

 

Sune och Tant Tonåring (2003)
Vad är det med Anna? Förr kunde hon berätta sagor när hon var på gott humör. Men nu är hon som förbytt. Sur och vresig hela tiden. Ett riktigt monster. Det enda som gäller är killar, utseende och att sova halva dagarna. Men Sune gör vad han kan för att ändra på den saken.

 

 

 

Sune och Mamma Mysko (2002)
Sune stannar hellre hemma med mamma än åker till fjällen med resten av familjen. Men allt det där mysiga som Sune har velat göra med mamma blir inte av. Hon går hellre och shoppar än åker vattenrutschkana. Men när hon kör gokart som en galning blir Sune stolt ... Sunes mamma är faktiskt coolare än alla polare!

 

 

 

Släkten är värst, Sune (2001)
Pappa Rudolf bjuder familjen på skidsemester, fastän ingen kan åka skidor. Men Håkan är snart fullfjädrad störtloppsåkare. Anna sitter på internetkafé hela dagarna och nätterna och mamma får nya vänner. Pappa badar bastu och i isvak, och Sune ... ja, Sune blir kär, som vanligt.

 

 

Sunes största kärlekar (2000)
Sune älskar glass, men han vill förstås inte kramas och pussas med glassen. Sune älskar också Sophie, men han vill inte äta upp henne och ja, ni förstår. Det är skillnad. Och mammakärleken är inte alls som Sunes känslor för Sophie. Sune har skrivit en lista på alla sorters kärlekar, där vänner, familj och en massa annat får plats...

 

 

Sune och klantpappan (1999)

Sunes pappa har ju alltid varit klantig. Men nu är det värre än någonsin. Han bryter fingrarna när han ska tapetsera, han tappar bort Isabelle och kommer hem med en tax i stället. Ja, det är ingen hejd på eländet. Sune vill gärna hjälpa sin pappa. Det vore skönt att slippa skämmas för honom hela tiden.

 

 

Sunes skol-zoo (1999)

Barnen får ta med sig var sitt djur till skolan. Det piper, nöffar och jamar överallt. Det tassar och hoppar och flyger i hela skolan. Sunes katt, Persson vill inte följa med. Han kanske kan visa upp sin lillebror Håkan i stället. På med lite brun färg och ge honom en banan så tror alla att han är en apa ...

 

 

Sune och familjen Anderssons sjuka jul (1998)

Det värsta som kan hända händer! Nu när det närmar sig jul och mamma ska fixa i ordning julen, då går hon och blir sjuk! Hon får en kalops och måste läggas in på sjukhus. Inte nog med det, klantpappan Rudolf måste ta hand om allting hemma. Hela julstöket! Det kan väl inte bli annat än katastrof!

 

 

Plugghästen Sune (1998)

Plugghästar älskar skolan. Sune älskar skolan. Han tycker det är jättekul att lära sig nya saker. Han gillar faktiskt nästan alla ämnen, till och med syslöjd!
Och i skolan finns det tjejer. Stora, små, snälla, arga, härliga, farliga, söta, vackra, tjocka, smala och luriga. Skolan är underbar!

 

 

Gult är fult, Sune (1998)
Sune älskar påsken nästan lika mycket som sin födelsedag och julafton.
Det är tillåtet att dela ut hur många påskpussar som helst. Och påskharen lägger ut ägg som man får leta efter. Sune får också smälla häftiga påsksmällare med pappa som är bombexpert.

 

 

Sunes hemligheter (1997)
Sune har en hemlig lista. Men den listan kommer ingen annan åt. För den har Sune gömt i hjärtat.
Sune har ett hemligt ställe till. Hjärnan. Där gömmer han alla minnen om när han har gjort bort sig eller lyckats luras extra listigt.
Men Sune delar med sig av sina hemligheter ...

 

 

Sune börjar skolan (1997)
Första skoldagen - världens viktigaste dag! Utanför klassrummet står 25 barn och 37 föräldrar och tittar på varandra. En alldeles egen fröken får man! Och egen bänk och stol. Gissa vem som sitter bredvid Sune? En tjej. Och inte vilken tjej som helst. Sophie!

 

 

Sunes hjärnsläpp (1996)

Sune drabbas av hjärnsläpp när det händer något pinsamt eller dumt. Eller om han tänker på något oroväckande, som t ex en tjej med pussmun. Det är hemskt jobbigt. När som helst och var som helst händer det. Hos tandläkaren. Eller på tivoli, där han inte ens vågar åka karusell.

 

 

Sune älskar Sophie (1995)

Plötsligt tycker kompisarna att Sune är en tönt som inte vill slåss eller hålla på med karatesparkar och dataspel. Och tjejerna verkar ha tröttnat på den kramgoa stilen. Sorgligt nog tycks även Sophie gilla de nya fräna, balla, starka gossarna. Sune undrar om han måste ändra sig för att få behålla sin älskling.

 

 

Supersnuten Sune – med rätt att snoka (1994)

Vem är chips-tjuven? Och vad är det för en skummis som käkar upp alla strumpor i familjen? När Sune fått på sig deckarrocken är han poliskommissarie Harald Turesson, supersnut med rätt att snoka ...
Nu är Sune alla skurkars skräck och tjejernas nya idol! En tuffing att lita på!

 

 

Sunes sommar (1993)

Familjen Andersson är ute och campar! Det börjar med att pappa måste gipsa sin överkörda fot. Anna hade hellre velat tågluffa, Håkan ville till Ankeborg (!) och Sune till Argentina. I stället blir det husvagnssemester – en stökig, men rolig vecka med familjen Andersson. 

 

 

Sunes jul (1992)
Sune ska fira jul. Klassens julspel får de långa dagarna före jul att gå fortare. Sune har väl inte precis fått sin drömroll, men han är bra som åsnebakdel! Sune skulle gärna själv vilja vara Lucia. Och när det är dags att göra knäck, ischoklad och pepparkakor blir det riktigt kaos. Men jul blir det ändå till sist. 

 

 

Duktigt, Sune! (1991)
Sune är duktig på allt möjligt. Han är bra på att vara barnvakt åt lillebror Håkan och på att reta storasyster Anna. Och gissa vem som bygger världens bästa lyxkoja? Ja, duktige Sune klarar faktiskt av det mesta.
Men det finns ett par småsaker som han har lite svårt för. Man kan kanske inte vara bäst på allt.

 

 

Tjejtjusaren Sune (1989)
Sune har flyttat till en ny stad, femton mil från den gamla och femton mil från Sophie, Sunes fru. Det är ganska svårt att vara gift med ett sånt avstånd. Särskilt när det finns så många söta tjejer i den nya skolan. I synnerhet Jennifer Blomberg …
Men Sophie då? Sune får lösa det på bästa sätt.

 

 

Sune och Svarta Mannen (1989)
Sune är nio år och han ska få åka på läger. Det är kul! Men han oroar sig för alla läskiga rykten om Svarta Mannen som sägs smitta alla barn med hemlängtan.
En annan läskig sak är att han måste köpa en TJEJGREJ på TJEJAVDELNINGEN på varuhuset, till Sophie som fyller år!

 

 

Självklart, Sune (1986)

Sune har fått en lillasyster. Hon är liten och söt men hon skriker värre än Tarzan.
Sune har också sitt första party. Inget larvigt småbarnskalas! Nä, ett party med dunkande musik, söta tjejer, dans och ryska posten.
Han hinner också göra ett fasansfullt besök hos frisören.

 

 

Sune börjar tvåan (1984)

Sune ska börja i andra klass. Tjejer är det bästa som finns, även om de ofta ställer till problem. Andra som ställer till det är Sunes odräglige kusin Algot, en storljugare och förfärlig skrytmåns. Eller den jobbiga killen som försöker tvinga med Sune i "tjejhatarligan". Sune som ÄLSKAR tjejer!

 

 

Sagan om Sune (1984)

Sune går i ettan och är redan tjejtjusare. I varje fall är han väldigt förtjust i Sophie som går i samma klass. I första boken om Sune får han bland annat goddag-goddag-sjukan och smyger på Gäckande Skuggan, en mystisk typ som Sune tror förvandlas till varulv om nätterna ...